Informació a tenir en compte

Benvolgudes famílies,

Aquests dies hem notat un augment  en el nombre de nens/es malalts/es degut a l’arribada de la grip i d’altres virus.

Per aquest motiu,  us fem arribar les indicacions  que ens donen des del Departament de Salut.

Malalties transmissibles

Per tal d’informar les famílies sobre l’assistència o no dels infants al centre educatiu quan pateixen una malaltia transmissible, el Departament de Salut, a través de la Sub-direcció de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, ha publicat unes recomanacions amb uns criteris de no assistència de l’alumnat a l’escola o a la llar d’infants durant un període de temps determinat a causa de malalties transmissibles.

Les malalties infeccioses que es poden transmetre d’una persona a una altra per qualsevol mecanisme (malalties transmissibles) són freqüents en nens escolaritzats.

En general, els nens no s’han d’excloure de l’escola per malalties banals, llevat què es doni alguna de les següents condicions:

  • La malaltia impedeix que l’alumne dugui a terme les seves activitats amb normalitat.
  • La malaltia requereix més atencions de les que els responsables a càrrec de l’alumne poden donar-li, reduint l’atenció envers la resta d’alumnes.
  • El nen presenta: febre, letargia, irritabilitat, plora constantment, respira amb dificultat o altres signes que evidenciïn una malaltia greu.
  • Presenta exantema amb febre o canvis de comportament i el metge no ha determinat que no es tracta d’una malaltia infecciosa
En totes les malalties que cursen amb febre, a més de les recomanacions específiques per a cadascuna d’elles, cal que el nen hagi estat  24h sense febre abans de tornar a l’escola.

 

Aquesta mesura és en benefici de tota la comunitat educativa, i així evitar contagis en forma d’epidèmies.

Gràcies per la vostra col.laboració.

Please follow and like us:
Pin Share