Famílies, AMPArticipeu! – article diari Ara.cat – Juanjo Fernández

Famílies,

Volem compartir amb vosaltres un article del consultor pedagògic Juanjo Fernández publicat al diari ARA.cat el passat 25 de maig que trobem que us pot interessar.

Famílies, AMPArticipeu!

Quan el curs escolar va arribant a la seva fi es multipliquen les activitats de cloenda: festivals, cerimònies de graduació (tot i que de vegades penso que estem cerimoniant per sobre de les nostres possibilitats: voleu dir que els nens i nenes de P5 s’han de graduar?), premis a treballs de recerca, finals de molts esports extraescolars, xerrades finals d’Escoles de Pares, sortides conjuntes de famílies i alumnes… Darrere de moltes d’aquestes iniciatives hi ha la coordinació, l’organització o la col·laboració econòmica d’una AMPA (associació de mares i pares d’alumnes). AMPA, o APA (pares), o AFA (famílies), o APIMA (pares i mares), o… Es digui com es digui, darrere hi ha sempre un grup de persones voluntàries, il·lusionades, desitjoses d’implicar-se en l’educació dels fills a l’escola donant-hi suport, i per això mateix pateixen molt quan no hi ha la resposta que esperaven de les famílies. Tant esforç, tant temps esmerçat en aquella activitat… i ha vingut molt poca gent! Encara pitjor, aquell pare que diu: “Ah, vau fer això? No ho sabia! Esclar, com que no aviseu…” O aquella mare que -sense mala intenció- etziba “Jo és que no puc ser de l’AMPA, tinc molta feina!” davant una altra mare que somriu i calla per no ser maleducada. I llavors, la gent de l’AMPA que sí que hi han participat es miren i conclouen: “Sempre som els mateixos!”

Benvolgudes famílies de l’AMPA, APA, AFA, APIMA… no defalliu, eviteu les 5D del Desastre (desànim, decepció, disgust, derrota i depressió). Tot el que prepareu, tot el que organitzeu… val la pena i beneficia els vostres fills… i tots els altres fills de l’escola!

Benvolgudes famílies en general, interesseu-vos per col·laborar amb l’escola que heu triat per als vostres fills, comuniqueu-vos amb senzillesa i ment oberta amb les famílies dels companys dels vostres fills, doneu suport a les persones que voluntàriament ofereixen el seu temps per ajudar totes les famílies de l’escola. I, si us hi animeu… AMPArticipeu!

No sempre tinc coses a dir, però això sí que us ho diré: quan us vinguin ganes de dir “Sempre som els mateixos!”, agafeu aire, abraceu els companys que estan amb vosaltres, somrieu i estigueu ben certs que sereu més, i que sigueu els que sigueu… sou extraordinaris!

D7Y8xisWkAApJld

Please follow and like us:
Pin Share