Indicacions de comunicació de casos positius

Bon dia famílies,

Amb la intenció d’aclarir els passos a seguir davant d’un cas positiu al grup/classe, us els detallem:

A l’escola:

Si heu fet un test d’antígens al vostre fill/a i el resultat és positiu:

1- Cal avisar a l’escola tan aviat com es pugui (a consergeria) perquè us han de fer el recull de dades a presentar al CAP. També cal avisar per mail a la tutora, per tal que us indiqui com continuar la feina a fer des de casa.

2- Cal avisar a l’AFA en cas que sigui usuari de menjador, per tal de poder justificar l’absència. En el cas que facin alguna extraescolar també cal avisar a l’AFA.

3- L’infant positiu ha de fer quarantena de 7 dies a casa o seguir les indicacions del seu metge.

4- L’escola enviarà la informació al CAP, i esperarà les seves indicacions per fer test a la resta del grup classe (via farmàcia o CAP) si és necessari.

5- Mentre no es tingui resposta del CAP, la resta de companys podran anar a l’escola, Només caldrà que facin quarantena els companys de classe NO immunitzats sempre que hi hagi 5 o més companys positius (o un 20%) del seu grup/classe.

6- Si no teniu indicacions per part de l’escola és que encara no han tingut resposta de cada cas per part del CAP.

7- Un cop fet el test a la resta del grup/classe, els infants amb resultat negatiu poden anar a escola amb normalitat i els positius, han d’informar a l’escola i a l’AFA i fer quarentena de 7 dies o seguir les indicacions del seu metge.

Pel que fa a les extraescolars:

Segons les últimes indicacions actualitzades rebudes pel Consorci:

Si un o diversos membres del grup d’extraescolars han donat positiu per Covid: la resta del grup no ha de fer quarantena. No es farà prova diagnòstica a cap infant, però els infants NO immunitzats hauran de fer quarantena en cas que els casos positius del grup siguin de 5 infants o un 20%. En cas d’aparició de símptomes sí que han de fer quarantena i informar a l’AFA.

Sabem que són dies o setmanes complexes, que els protocols i les informacions emeses des dels organismes competents no sempre són aclaridors, ben al contrari, així i tot preguem paciència i sobretot sentit comú. El CAP està força saturat, i a vegades no pot respondre immediatament a les comunicacions de positius enviades des de l’escola, tanmateix això no vol dir que no estiguin informats.

Des de l’escola (mestres, secretaria i direcció), estan fent totes les gestions necessàries en cada cas, cosa que valorem perquè sabem que és un plus de feina afegida i no sempre agraïda.

Please follow and like us:
Pin Share