La Coordinadora d’AFAs de Gràcia Guardonada amb la Medalla d’Honor de Barcelona 2023

Medalla d’Honor de Barcelona 2023

El dijous passat, l’Ajuntament de Barcelona va ser l’escenari d’un acte molt especial: la cerimònia d’entrega de les Medalles d’Honor de Barcelona 2023. Aquest reconeixement, que es lliura anualment, va tenir lloc en el majestuós Saló de Cent, un espai carregat d’història i simbolisme.

 

Enguany, s’han atorgat un total de 25 medalles, una decisió presa pel Consell Plenari de l’Ajuntament el passat mes d’abril. Aquesta distinció és una manera d’homenatjar a aquelles persones i entitats que han contribuït de manera destacada a la ciutat de Barcelona.

Entre els homenatjats d’aquest any, destaca la presència de la Coordinadora d’AFA de Gràcia, una entitat que fa 25 anys que treballa per fomentar una educació pública de qualitat. Els seus membres, incloent-hi la presidenta de l’AFA de l’escola Pare Poveda, la Belen Iracheta Sánchez, van assistir a l’acte vestits amb samarretes reivindicatives, mostrant el seu suport a l’educació pública gratuïta i a l’imminent projecte de l’Institut Vallcarca, les obres del qual estan previstes començar el febrer de 2024.

Medalla d’Honor de Barcelona 2023

 

També ha estat reconegut l’exdirector del centre cívic El Coll, Xavier Franch, per la seva tasca com a educador social i animador sociocultural. Franch ha dedicat gairebé 18 anys a la direcció del Centre Cívic El Coll – La Bruguera, on ha realitzat una important labor de recuperació de la memòria de l’antiga editorial Bruguera i ha impulsat nombrosos projectes culturals.

 

Medalla d’Honor de Barcelona 2023

 

 

A més, l’acte va servir per reconèixer la labor de diverses personalitats i entitats de Barcelona. Entre elles, la metgessa Elena Carreras Moratonas, la periodista Júlia Otero Pérez, i la sociòloga Marina Subirats Martori. Aquestes han estat guardonades per la seva contribució en diferents àmbits, com la salut de les dones, la comunicació, i l’aplicació de la perspectiva feminista en les ciències socials.

 

Medalla d’Honor de Barcelona 2023

 

 

Les entitats Aura Fundació i la Federació d’Ateneus de Catalunya també van rebre un merescut reconeixement per la seva tasca en pro de la inclusió social i laboral, així com per la promoció de la cultura.

Els districtes de Barcelona també van tenir un paper destacat, proposant 20 de les 25 medalles. Entre els homenatjats pels districtes, es troben figures com el patró José Manuel Juárez, la paradista Maria Masclans, l’escultor Benito Maín, i moltes altres personalitats i entitats que han deixat una empremta inesborrable en les seves comunitats.

Aquesta cerimònia no només és un acte de reconeixement, sinó també una celebració de la diversitat i riquesa humana i cultural de Barcelona. Cada medalla representa una història de dedicació, esforç i compromís amb la ciutat i els seus habitants. Amb aquestes distincions, l’Ajuntament de Barcelona reafirma el seu suport a aquells que, dia rere dia, contribueixen a fer de Barcelona una ciutat millor.

Please follow and like us:
Pin Share