Rebutgem el Comunicat de la Consellera d’Educació Anna Simó i Donem Suport a l’aFFaC

AFFAC

L’Associació de Famílies d’Alumnes Pare Poveda expressa el seu rebuig al recent comunicat de la Consellera d’Educació de Catalunya, Anna Simó Castelló, i mostra el seu suport incondicional a les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC).

La resposta de la Consellera Simó als resultats dels informes PISA, que posen en evidència les mancances del sistema educatiu català, és insuficient i mostra una falta d’autocrítica alarmant. Les declaracions recents, que intenten atribuir els pobres resultats a factors com la segregació escolar i la pobresa infantil, sense oferir solucions concretes, són especialment preocupants. A més, trobem intolerable l’intent d’utilitzar els estudiants nouvinguts com a boc expiatori dels problemes del sistema.

La carta enviada per la Consellera a les famílies, demanant-les ser corresponsables de l’èxit educatiu, ignora anys de menyspreu cap a les famílies i les seves representants. Aquesta acció es percep com una estratègia per desviar l’atenció de la incapacitat del Departament d’Educació per regular aspectes fonamentals com l’ús de pantalles, fomentar la lectura i acompanyar els estudiants en el seu procés d’aprenentatge.

Des de l’Associació de Famílies d’Alumnes Pare Poveda, defensem que l’aFFaC ha presentat múltiples propostes constructives en fòrums com el Consell Escolar de Catalunya, però aquestes han estat sistemàticament ignorades pel Departament d’Educació. La manca de consideració cap a les advertències i informes publicats per l’aFFaC, que inclouen temes com la sobrecàrrega financera de les famílies i la necessitat de menjadors escolars universals i gratuïts, demostra un menyspreu continuat cap a la xarxa educativa pública.

Aquesta situació s’agreuja quan es considera la manca de mesures concretes per combatre la segregació escolar, la pobresa infantil i juvenil, i les desigualtats dins del sistema educatiu català. La proposta de la Consellera de millorar el sistema educatiu sense una estratègia clara, confiant cegament en les famílies sense oferir suport real, és inacceptable.

Reivindiquem una resposta més eficaç i compromesa per part del Departament d’Educació, que inclogui l’adopció de les propostes de l’aFFaC i un pla integral per abordar les deficiències del sistema educatiu. La confiança de les famílies i la comunitat educativa ha de guanyar-se amb accions concretes i un compromís autèntic amb l’educació inclusiva, la unificació de la xarxa educativa i la lluita contra la pobresa infantil i la segregació educativa.

Podeu llegir el comunicat sencer aquí.

Associació de Famílies d’Alumnes Pare Poveda

Please follow and like us:
Pin Share