Dilluns va tenir lloc la xerrada per part d’agents de la guàrdia urbana sobre el bullying i el ciberbullying. Va estar una xerrada molt profitosa i participativa en la que es van tractar aquests assetjaments i com poder detectar-los. Mitjançant el power point i els vídeos es va parlar d’aquests punts:
- Presentació de la problemàtica i algunes dades estadístiques per parlar de xifres.
- Assetjament escolar, el Bullying i les seves conseqüències.
- Xarxes socials més conegudes: whatsapp. facebook, twitter, instagram, i d’altres no tant com l’snapchat, ask.fm, signal…
- Perills a les xarxes: Ciberbullying, Sexting, Grooming, Sextorció, Stalking.
- Consells perquè els nostres fills/es naveguin segurs per internet i utilitzin correctament les xarxes socials.
- Consideracions a tenir en compte per detectar a temps el bullying i el ciberbullying.
Aspectes que considerem important remarcar de la xerrada:
- No tots els conflictes entre nens/es, es poden enmarcar dintre del bullying o el ciberbullying. Ha d’haver-hi una continuïtat en el temps per poder parlar d’aquest tipus d’assetjament.
- És important l’actuació de les famílies i de la comunitat educativa per tallar i tractar ràpidament segons quins tipus de comportaments i/o conflictes.
- Cal prendre consciència que el què es penja a les xarxes socials no desapareix mai. No cal publicar-ho tot.
- És molt important la comunicació amb els nostres fills i saber en quines xarxes socials o per quines webs naveguen. Nosaltres també som responsables donat que ells són menors.
- Qualsevol canvi important que veiem en els nostres fills (no vol anar a l’escola, no té gana mai, està trist…etc) ens ha de posar en alerta i primer de tot parlar amb l’escola per detectar si hi ha alguna problemàtica.
- Parlar amb mossos o guàrdia urbana si notem o veiem que la cosa empitjora. En cas necessari ells es posen en contacte amb el Servei de prevenció del districte.