Escola inclusiva, menjadors inclusius

Famílies,

Us fem arribar el comunicat d’una campanya on es reivindica la falta de dotació d’especialistes en educació especial als menjadors escolars. Una problemàtica que des de la comissió de convivència i NEE de l’AFA de la nostra escola portem temps intentant resoldre.

Necessitem de la vostra ajuda per a fer-ne difusió i que famílies o AMPES/AFES afectades puguin explicar el seu cas.

COMUNICAT DE PREMSA

Barcelona, 10 de maig 2018

  • La FaPaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya) denuncia l’incompliment de la normativa i la vulneració de drets fonamentals dels alumnes amb necessitats educatives específiques (NEE) en el servei de menjador.
  • Les famílies i AMPA afectades es veuen obligades a assumir els costos dels especialistes en educació especial que li corresponen al Departament d’Ensenyament.

Des de la FaPaC adverteixen que l’educació inclusiva no eximeix al Departament d’Ensenyament de complir amb les seves obligacions respecte els alumnes amb NEE que s’escolaritzen en centres educatius ordinaris i, per això, fem una crida a tota la comunitat educativa i a la societat en general a donar suport a la reivindicació de la FaPaC i a fer visible l’exclusió que provoca el Departament per la seva inactivitat i elusió de la seva responsabilitat.

La federació ha encetat la campanya “Escola inclusiva, menjadors inclusius” amb la finalitat de conèixer la realitat que viuen les famílies amb fills i filles amb necessitats educatives especials. A través d’un formulari que es fa arribar a les més de 2.300 AMPA federades es vol saber si l’alumnat amb NEE es pot quedar a dinar a l’escola i qui assumeix el cost dels especialistes en el temps de menjador.

menjadors inclusius puzzle ou 01

ACCÉS AL FORMULARI:

Crida a les FAMÍLIES i AMPA per reclamar personal especialitzat als menjadors escolars amb alumnes amb NEE

Please follow and like us:
Pin Share