Acció al Consell de Barri

El dia 4 de desembre l’AMPA de l’Escola Pare Poveda, amb la col·laboració de les AMPA de l’Escola Josep M. de Sagarra i de l’Escola Montseny, va protagonitzar una acció reivindicativa al Consell de Barri dels barris Vallcarca-Penitents en pro de l’Intitut d’Educació Secundària que s’ha de construir a la confluència de l’avinguda Vallcarca amb el carrer d’Anna Piferrer.

Al començament de la sessió diversos mares-pares de la Poveda, acompanyats de les seves criatures, van exhibir de manera visible cartells per demanar la construcció immediata d’aquest institut.

Al torn d’intervencions, el president de l’AMPA de la Poveda, Josep M. Barrabés, envoltat d’un bon nombre de membres de l’associació, va fer un eloqüent discurs on va atribuir la no construcció de l’Institut, inclòs des de fa anys en la planificació educativa, a la manca de voluntat política. El president va recordar que la instal·lació és necessària tant des del punt de vista demogràfic (els instituts de referència de les escoles del barri no poden absorbir tot l’alumnat que acaba primària en aquestes escoles) com des del punt de vista geogràfic (aquests instituts es troben a una distància mitjana de les escoles del barri que és tres vegades superior a la distància que trobem a la Gràcia històrica), i en vista de la inacció dels poders públics va anunciar l’inici d’una campanya de mobilitzacions amb tots els ets i uts. En una altra intervenció, el membre de la Junta de l’AMPA de la Poveda, Robert Soro, va reblar el clau i va recordar que ajuntaments no especialment progressistes com el de Castelldefels ja estan finançant la construcció d’instituts.

En la seva resposta, la regidora del districte, Maite Fandos, va reiterar el que ja havia dit en altres consells, és a dir, que la construcció de l’institut no correspon a l’Ajuntament sinó a la Generalitat, i que la situació financera de la Generalitat no és culpa de CiU sinó de com la va deixar el tripartit. Segons la regidora, sempre que ella o el seu equip es reuneixen amb la Generalitat els recorden el cas de l’institut; de fet, davant de la incredulitat del públic, va venir a dir que és gràcies a l’Ajuntament que l’institut de Vallcarca no ha desaparegut de la planificació educativa. Fora d’aquestes explicacions, la regidora no va adquirir cap compromís. No es compromet a netejar el solar per adequar-lo a usos públics mentre no es construeixi l’institut i ni tan sols es compromet a instal·lar un rètol provisional que recordi que aquell solar ha estat cedit per l’Ajuntament a la Generalitat per a la construcció d’un institut d’educació secundària.

Amb tots els respectes, cal dir que aquesta vegada la regidora es va mostrar molt més nerviosa que altres vegades. A banda d’una situació familiar certament neguitejant que va voler compartir amb el públic, és probable que la regidora s’adonés que les mobilitzacions anunciades pel president de l’AMPA van de debò i que li poden complicar molt, a ella i al seu partit, la campanya per a les eleccions municipals del proper 24 de maig.

Please follow and like us:
Pin Share