Accés als instituts d’ESO (part 2)

Ahir uns quants mares i pares de la Poveda vam assistir a la reunió sobre instituts dels barris de la Vall d’Hebron convocada per les AMPA de les escoles Baloo, Els Pins, Mare de Déu de Montserrat i Pau Casals, les AMPA dels instituts Anna Gironella de Mundet i Narcís Monturiol i les associacions de veïns Vall d’Hebron, Montbau i Sant Genís.

L’objectiu de la reunió era explicar a les famílies d’aquestes escoles la situació de places dels tres instituts que tenen adscrits i fer una crida a la mobilització.

Aquestes escoles estan adscrites als instituts Anna Gironella de Mundet (2 línies), Narcís Monturiol (2 línies) i Vall d’Hebron (3 línies). Ens van explicar que aquests tres instituts, amb les seves set línies, no podran absorbir totes les criatures de les escoles adscrites que acabaran 6è enguany (a sota teniu la llista d’escoles adscrites de cada un d’aquests instituts). Pel que es veu, fa un any ja va passar que algunes criatures de les escoles Baloo, Els Pins, Montserrat i Pau Casals es van quedar sense plaça en aquests instituts, en algun cas fins i tot tenint un germà o germana al centre.

Segons van explicar, durant aquest curs han estat demanant al Consorci d’Educació de Barcelona que s’obri una nova línia a l’Anna Gironella de Mundet o al Monturiol, però les seves gestions han estat infructuoses, tot i tenir el suport de les direccions d’aquests centres. El màxim que han obtingut és la insinuació que hi podria haver un augment de ràtio (35 o més alumnes per classe en comptes de 30), cosa que òbviament perjudicaria la qualitat de l’educació. I és precisament perquè consideren esgotada aquesta via de parlar amb el Consorci que van convocar la reunió, amb l’objectiu de trobar noves vies d’actuació.

En relació amb el tema instituts us adjuntem la carta de Robert Soro publicada a L’independent i que al plenari del districte de Gràcia del dimarts de 10 de març és tornarà a debatre la qüestió de l’IES Vallcarca. Membre de la Coordinadora d’AMPA de Gràcia i de l’AMPA Poveda hi assistiran per a donar suport.

Carta l'Independent

 

 

Please follow and like us:
Pin Share